Geo creativitate

20,00 RON
cu TVA

     Geoplanul din prezenta activitate are pe suprafata sa 25 de pini de care se pot agata elastice de cauciuc pentru a forma diverse unghiuri in plan si a stimula perceptia spatiala pentru o mai buna intelegere a geometriei si a incuraja rezolvarea de probleme.

Cantitate

     Activitatea "Geo creativitate" se bazeaza pe manipulativul matematic geoboard (geoplan). Un geoboard este un manipulativ matematic folosit pentru a explora concepte de bază în geometria plană si a fost inventat de matematicianul egiptean Caleb Gattegno. Geoplanul din prezenta activitate are pe suprafata sa 25 de pini de care se pot agata elastice de cauciuc pentru a forma diverse unghiuri in plan, a stimula perceptia spatiala si a incuraja rezolvarea de probleme. Pentru piticii prescolari insa geoplanul este un canvas pe care pot desena orice forma imaginata de ei. Pentru a intelege mai bine conceptul de geoplan si a da startul distractiei, setul contine 12 carduri cu modele ajutatoare pe care micii exploratori le pot reproduce pe geoboard cu ajutorul elasticelor de cauciuc de diverse dimensiuni si culori. Pe langa perceptia spatiala si familiarizarea cu o serie de concepte geometrice de baza (unghiuri, forme geometrice precum triunghiul, patratul, trapez, hexagon etc.), activitatea permite exersarea motricitatii fine prin prinderea elasticelor de cauciuc de pinii geoplanului.

    Ce invata copilul in timp ce se joaca:

  - sa dezvolte motricitatea fina prin prinderea corecta a elasticelor de cauciuc de pinii geoplanului;

  - sa se familiarizele cu concepte geometrice de baza (unghiuri, forme geometrice precum triunghiul, patratul, trapez, hexagon etc.);

  - sa dezvolte vocabularul legat de geometrie;

  - sa dezvolte increderea in sine prin controlul bun asupra manutelor in timpul exercitiului;

  - sa isi foloseasca imaginatia in a inventa propriile modele geometrice;

  - sa se concentreze asupra unei activitati;

  - sa duca la sfarsit o activitate.

     Nu lasati copiii nespupravegheati in timpul folosirii acestor activitati deoarece ele contin obiecte mici ce pot fi inghitite sau inhalate. Culorile si dimensiunile materialelor pot diferi in functie de provideri.  

edu75

Fisa tehnica

Anotimp
Vara, Primavara
Capacitate
Concentrare, Discriminare vizuala, Coordonare mana-ochi, Rezolvare de probleme
Materiale
Plastic, Elastice din cauciuc
Animale
Domestice
Dezvoltare
Creativitate, Motricitate fina, Memorie, Perceptie spatiala
Matematica
Numarare, Corespondenta 1-1, Pattern, Forme geometrice
Simtul
tactil, vazului
Structuri
casa, scara
Mijloace de transport
vapor
Insecte
Fluturi
Varsta
3 - 6 ani

12 alte produse in aceeasi categorie: