Inimi pereche

15,00 RON
cu TVA

      Detectivii dragostei sunt invitati sa descopere care pot fi imaginile ce au o caracteristica in comun si sa le prinda cu ajutorul zalelor disponibile in set. Activitatea dezvolta vocabularul copiilor, motricitatea fina si concentreaza atentia asupra mediului in care cresc. Imaginile sunt perforate in laterale si pot fi sortate dupa mai multe criterii: lucruri create de natura; lucruri create de oameni; pasari; plante; imagini cu maini; imagini cu starea apei; imagini cu dulciuri.

Cantitate

       Maya Angelou spunea " Dragostea nu recunoaște nici un fel de bariere. Ea sare peste şanţuri, peste garduri, trece prin pereţi pentru a ajunge, plină de speranţă, la destinaţia sa." ( “Love recognizes no barriers. It jumps hurdles, leaps fences, penetrates walls to arrive at its destination full of hope.”). Dragostea este fundamentul de la care am pornit in crearea activitatii "Inimi pereche".  Imaginile reale din natura si din viata oamenilor ofera oportunitatea unor conversatii interesante cu micutii exploratori: forma unor plante, apropierea a doua pasari, dragostea viitoarei mamici pentru bebelusul ei, gustul biscuitilor in forma de inima, urme in zapada sau norii cerului. Detectivii dragostei sunt invitati sa descopere care pot fi imaginile ce au o caracteristica in comun si sa le prinda cu ajutorul zalelor disponibile in set. Activitatea dezvolta vocabularul copiilor, motricitatea fina si concentreaza atentia asupra mediului in care cresc. Imaginile sunt perforate in laterale si pot fi sortate dupa mai multe criterii: lucruri create de natura; lucruri create de oameni; pasari; plante; imagini cu maini; imagini cu starea apei; imagini cu dulciuri. O alta activitate distractiva si care antreneaza motricitatea fina este aceea de a forma o inima cu ajutorul manutelor asa cum se vede intr-una din imaginile cuprinse in set.

    Joaca poate sa se transforme intr-o adevarata vanatoare de inimi: rugati copilul sa caute in mediul in care se afla obiecte care au forma de inima. Vanatoarea poate fi chiar o intrecere intre mai multi prichindei exploratori dintre care castiga cel ce aduna cele mai multe obiecte in forma de inima. Premiul poate fi un lung sir de imbratisari pline de dragoste.

    Setul contine 20 de carduri cu imagini si 10 zale. Imaginile cu inimi sunt reale iar activitatea poate fi folosita si de parintii care au adoptat metoda de educare Montessori.

    Ce invata copilul in timp ce se joaca:

  - Numerele de la 1 la 10 folosind materiale hands-on (palpabile) - zalele;

  - sa dezvolte vocabularul prin descoperirea notiunilor din imagini;

  - sa-si recunoasca emotiile;

  - sa fie curios in legatura cu mediul in care creste;

  - notiuni legate de plante, fenomele naturale, pasari;

  - sa faca diferenta intre plante, vietuitoare si obiecte;

  - sa dezvolte motricitatea fina prin prinderea corecta a zalelor intre ele si de carduri;

  - sa distinga culorile zalelor;

  - sa sorteze in functie de culori folosind discriminarea vizuala;

  - sa dezvolte perceptia spatiala a obiectelor;

  - sa se concentreze asupra unei activitati;

  - sa duca la sfarsit o activitate.

Nu lasati copiii nesupraveghiati in timpul folosirii acestor activitati deoarece ele contin obiecte mici ce pot fi inghitite sau inhalate. Culorile si dimensiunile materialelor pot diferi in functie de provideri.

edu117

Fisa tehnica

Alfabet
limbaj, Vocabular
Anotimp
Iarna, Primavara, Toamna, Vara
Capacitate
Concentrare, Coordonare mana-ochi, Discriminare vizuala, Recunoastere culori, Rezolvare de probleme, Sortare
Materiale
Carton, Zale (links)
Animale
Salbatice, Pasari
Alimente
Prajituri
Dezvoltare
Creativitate, Inteligenta emotionala, Memorie, Motricitate fina, Perceptie spatiala
Matematica
1-10, 1-5, 1-6, 1-9, Corespondenta 1-1, Cifre, Numarare, Pattern
Simtul
vazului, tactil
Vegetatie si arbori
flori
Varsta
1 - 3 ani, 3 - 6 ani
Vremea
Nori, Zapada

6 alte produse in aceeasi categorie: