Inimi pereche

22,00 RON
cu TVA

      Detectivii dragostei sunt invitați să descopere care pot fi imaginile ce au o caracteristică în comun și să le prindă cu ajutorul zalelor disponibile în set. Activitatea dezvoltă vocabularul copiilor, motricitatea fină și concentrează atenția asupra mediului în care cresc. Imaginile sunt perforate în laterale și pot fi sortate după mai multe criterii: lucruri create de natură; lucruri create de oameni; păsări; plante; imagini cu mâini; imagini cu starea apei; imagini cu dulciuri.

SKU: edu117
Cantitate

       Maya Angelou spunea " Dragostea nu recunoaște nici un fel de bariere. Ea sare peste șanțuri, peste garduri, trece prin pereți pentru a ajunge, plină de speranță, la destinația sa." ( “Love recognizes no barriers. It jumps hurdles, leaps fences, penetrates walls to arrive at its destination full of hope.”). Dragostea este fundamentul de la care am pornit în crearea activității "Inimi pereche".  Imaginile reale din natura și din viată oamenilor oferă oportunitatea unor conversații interesante cu micuții exploratori: forma unor plante, apropierea a două păsări, dragostea viitoarei mămici pentru bebelușul ei, gustul biscuiților în formă de inimă, urme în zăpadă sau norii cerului. Detectivii dragostei sunt invitați să descopere care pot fi imaginile ce au o caracteristică în comun și să le prindă cu ajutorul zalelor disponibile în set. Activitatea dezvoltă vocabularul copiilor, motricitatea fină și concentrează atenția asupra mediului în care cresc. Imaginile sunt perforate în laterale și pot fi sortate după mai multe criterii: lucruri create de natura; lucruri create de oameni; păsări; plante; imagini cu mâini; imagini cu starea apei; imagini cu dulciuri. O alta activitate distractivă și care antrenează motricitatea fină este aceea de a forma o inima cu ajutorul mânuțelor așa cum se vede într-una din imaginile cuprinse în set.

    Joaca poate să se transforme într-o adevărata vânătoare de inimi: rugați copilul să caute în mediul în care se află obiecte care au forma de inima. Vânătoarea poate fi chiar o întrecere între mai mulți prichindei exploratori dintre care câștiga cel ce adună cele mai multe obiecte în formă de inimă. Premiul poate fi un lung sir de îmbrățișări pline de dragoste.

    Setul conține 20 de carduri cu imagini și 10 zale. Imaginile cu inimi sunt reale iar activitatea poate fi folosită și de părinții care au adoptat metoda de educare Montessori.

    Ce învață copilul în timp ce se joacă:

  - Numerele de la 1 la 10 folosind materiale hands-on (palpabile) - zalele;

  - să dezvolte vocabularul prin descoperirea noțiunilor din imagini;

  - să-și recunoască emoțiile;

  - să fie curios în legătură cu mediul în care crește;

  - noțiuni legate de plante, fenomene naturale, păsări;

  - să facă diferența între plante, viețuitoare și obiecte;

  - să dezvolte motricitatea fină prin prinderea corecta a zalelor între ele și de carduri;

  - să distingă culorile zalelor;

  - să sorteze în funcție de culori folosind discriminarea vizuală;

  - să dezvolte percepția spațiala a obiectelor;

  - să se concentreze asupra unei activități;

  - să ducă la sfârșit o activitate.

Nu lăsați copiii nesupravegheați în timpul folosirii acestor activități deoarece ele conțin obiecte mici ce pot fi înghițite sau inhalate. Culorile și dimensiunile materialelor pot diferi în funcție de provideri.

edu117

Fisa tehnica

Alfabet
limbaj, Vocabular
Anotimp
Iarna, Primavara, Toamna, Vara
Capacitate
Concentrare, Coordonare mana-ochi, Discriminare vizuala, Recunoastere culori, Rezolvare de probleme, Sortare
Materiale
Carton, Zale (links)
Animale
Salbatice, Pasari
Alimente
Prajituri
Dezvoltare
Creativitate, Inteligenta emotionala, Memorie, Motricitate fina, Perceptie spatiala
Matematica
1-10, 1-5, 1-6, 1-9, Corespondenta 1-1, Cifre, Numarare, Pattern
Simtul
vazului, tactil
Vegetatie si arbori
flori
Varsta
1 - 3 ani, 3 - 6 ani
Vremea
Nori, Zapada

8 alte produse in aceeasi categorie: