Joc de memorie - fructe

18,00 RON
cu TVA

     Jocul presupune potrivirea cardurilor cu fructe pe masura ce ele sunt descoperite. Cardurile sunt asezate cu fata in jos si se intorc aleator cate 2. Daca acestea au fructe asemanatoare, sunt scoase din joc, daca nu, acestea se intorc din nou cu fata in jos.

Cantitate

      Jocul de memorie (memory game) reprezinta un antrenament al memorie vizuale si poate fi jucat de pitici de la varste mici. Jocul presupune potrivirea cardurilor cu fructe pe masura ce ele sunt descoperite. Cardurile sunt asezate cu fata in jos si se intorc aleator cate 2. Daca acestea au fructe asemanatoare, sunt scoase din joc, daca nu, acestea se intorc din nou cu fata in jos. Dupa un timp, piticul va retine unde este perechea pe care o cauta si astfel isi va antrena memoria vizuala. Setul contine 12 carduri cu 6 perechi de fructe din fetru de culori diferite. Puteti incepe cu 3 fructe (6 carduri), marind treptat dificultatea jocului. Asezati cardurile cu fata in sus si rugati piticul sa gaseasca perechea si sa va spuna denumirea fructului respectiv sau ce culoare are. Pentru o experienta senzoriala, folositi o esarfa pentru a acoperi ochii piticului si asezati in mana acestuia unul din cadruri rugandul sa-si foloseasca cealalta manuta pentru a simti marginile fructului si a ghici tipul acestuia. 
    Ce invata copilul in timp ce se joaca: 
  - sa recunoasca fructele;
  - sa distinga culorile fructelor de pe carduri;
  - antreneze memoria vizuala;
  - sa sorteze fructele dupa tip si culoare;
  - sa-si foloseasca simtul tactil in descoperirea fructelor de pe carduri;
  - sa se concentreze asupra unei activitati;
  - sa duca la sfarsit o activitate. 
     Nu lasati copiii nesupravegheati in timpul folosirii acestor activitati deoarece ele contin obiecte mici ce pot fi inghitite sau inhalate. Culorile si dimensiunile materialelor pot diferi in functie de provideri.

edu39

Fisa tehnica

Alfabet
limbaj, Vocabular, Fonetica, Vocale
Anotimp
Iarna, Primavara, Vara, Toamna
Capacitate
Concentrare, Discriminare vizuala, Recunoastere culori, Sortare, Coordonare mana-ochi, Rezolvare de probleme
Materiale
Carton, Fetru
Alimente
Fructe
Dezvoltare
Memorie, Motricitate fina
Simtul
vazului, tactil
Varsta
1 - 3 ani, 3 - 6 ani

6 alte produse in aceeasi categorie: