Joc de memorie - forme geometrice

27,00 RON
cu TVA

     Jocul presupune potrivirea cardurilor cu forme geometrice pe măsură ce ele sunt descoperite. Cardurile sunt așezate cu fața în jos și se întorc aleatoriu câte 2. Dacă acestea au forme asemănătoare, sunt scoase din joc, dacă nu, acestea se întorc din nou cu fața în jos. 

SKU: edu14
Cantitate

        Jocul de memorie (memory game) reprezintă un antrenament al memorie vizuale și poate fi jucat de pitici de la vârste mici. Jocul presupune potrivirea cardurilor cu forme geometrice pe măsură ce ele sunt descoperite. Cardurile sunt așezate cu fața în jos și se întorc aleatoriu câte 2. Dacă acestea au forme asemănătoare, sunt scoase din joc, dacă nu, acestea se întorc din nou cu fața în jos. După un timp, piticul va reține unde este perechea pe care o caută și astfel își va antrena memoria vizuală. Setul conține 12 carduri cu 6 perechi forme geometrice din fetru de culori diferite. Puteți începe cu 3 forme (6 carduri), mărind treptat dificultatea jocului. Așezați cardurile cu formele geometrice în sus și rugați piticul să găsească perechea și sa va spună denumirea formei respective sau ce culoare are. Pentru o experiență senzorială, folosiți o eșarfă pentru a acoperi ochii piticului și așezați în mâna acestuia unul din carduri rugându-l să-și folosească cealaltă mânuță pentru a simți marginile formei și a ghici tipul acesteia.
      Ce învață copilul în timp ce se joacă:
   - să recunoască formele geometrice de bază;
   - să distingă culorile formelor geometrice de pe carduri;
   - antreneze memoria vizuală;
   - să asocieze formele geometrice de aceeași structură și culoare;
  - să-și folosească simțul tactil în descoperirea formelor geometrice de pe carduri;
   - să se concentreze asupra unei activități;
   - să ducă la sfârșit o activitate.
     Nu lăsați copiii nesupravegheați în timpul folosirii acestor activități deoarece ele conțin obiecte mici ce pot fi înghițite sau inhalate. Culorile și dimensiunile materialelor pot diferi în funcție de provideri.
edu14

Fisa tehnica

Capacitate
Concentrare, Coordonare mana-ochi, Recunoastere culori, Discriminare vizuala
Materiale
Carton, Fetru
Dezvoltare
Memorie, Motricitate fina
Matematica
Forme geometrice
Varsta
1 - 3 ani, 3 - 6 ani

8 alte produse in aceeasi categorie: