Joc de memorie - forme geometrice

20,00 RON
cu TVA

     Jocul presupune potrivirea cardurilor cu forme geometrice pe masura ce ele sunt descoperite. Cardurile sunt asezate cu fata in jos si se intorc aleator cate 2. Daca acestea au forme asemanatoare, sunt scoase din joc, daca nu, acestea se intorc din nou cu fata in jos. 

Cantitate

        Jocul de memorie (memory game) reprezinta un antrenament al memorie vizuale si poate fi jucat de pitici de la varste mici. Jocul presupune potrivirea cardurilor cu forme geometrice pe masura ce ele sunt descoperite. Cardurile sunt asezate cu fata in jos si se intorc aleator cate 2. Daca acestea au forme asemanatoare, sunt scoase din joc, daca nu, acestea se intorc din nou cu fata in jos. Dupa un timp, piticul va retine unde este perechea pe care o cauta si astfel isi va antrena memoria vizuala. Setul contine 12 carduri cu 6 perechi forme geomatrice din fetru de culori diferite. Puteti incepe cu 3 forme (6 carduri), marind treptat dificultatea jocului. Asezati cardurile cu formele geometrice in sus si rugati piticul sa gaseasca perechea si sa va spuna denumirea formei respective sau ce culoare are. Pentru o experienta senzoriala, folositi o esarfa pentru a acoperi ochii piticului si asezati in mana acestuia unul din cadruri rugandu-l sa-si foloseasca cealalta manuta pentru a simti marginile formei si a ghici tipul acesteia.
      Ce invata copilul in timp ce se joaca:
   - sa recunoasca formele geometrice de baza;
   - sa distinga culorile formelor geometrice de pe carduri;
   - antreneze memoria vizuala;
   - sa asocieze formele geometrice de acceasi structura si culoare;
   - sa-si foloseasca simtul tactil in descoperirea formelor geometrice de pe carduri;
   - sa se concentreze asupra unei activitati;
   - sa duca la sfarsit o activitate.
     Nu lasati copiii nesupravegheati in timpul folosirii acestor activitati deoarece ele contin obiecte mici ce pot fi inghitite sau inhalate. Culorile si dimensiunile materialelor pot diferi in functie de provideri.
edu14

Fisa tehnica

Capacitate
Concentrare, Coordonare mana-ochi, Recunoastere culori, Discriminare vizuala
Materiale
Carton, Fetru
Dezvoltare
Memorie, Motricitate fina
Matematica
Forme geometrice
Varsta
1 - 3 ani, 3 - 6 ani

6 alte produse in aceeasi categorie: