Globul cu litere

18,00 RON
cu TVA

Activitatea "Globul cu litere" folosește o codificare senzorial vizuală a fiecărei litere buclucașe (b, d, p, q, m, n). Fiecărei litere îi este asociat un disc de o anumită culoare a curcubeului iar micii detectivi vor caută în globul de sticla litera respectivă și o vor acoperi cu discul colorat conform codificării. 

SKU: edu114
Cantitate

Dornici de descoperire, micii detectivi ai alfabetului vor dori să fie cât mai independenți în activitățile lor pe măsura ce se apropie de vârsta școlara. De la cititul cu părinții, vor trece la cititul în stilul propriu (adică inventatul de povesti pe baza imaginilor din cărți) și apoi la deslușirea alfabetului cu litere mari. Totul pare o joacă, până când, într-o bună zi, piticul va întreba despre literele mici. Și de aici ajungem la marea distracție a literelor amestecate și cuvintelor inventate, hrănite de imaginația zburdalnică. Folosind activități senzoriale și motrice putem face lumina în lumea literelor mici care par altceva decât sunt.

    Activitatea "Globul cu litere" folosește o codificare senzorial vizuala a fiecărei litere buclucașe (b, d, p, q, m, n). Fiecărei litere îi este asociat un disc de o anumita culoare a curcubeului iar micii detectivi vor caută în globul de sticlă litera respectivă și o vor acoperi cu discul colorat conform codificării. Activitatea presupune, printre altele, folosirea discriminării vizuale în deosebirea literelor și a culorilor și antrenarea motricității fine prin folosirea discurilor colorate. 

    O alta modalitate de joacă este aceea de a ruga piticul să aducă obiecte din mediul în care se afla ale căror denumiri încep cu acea literă aleasă. Astfel de asocieri cu obiecte sau animale ajuta la fixarea noțiunilor și crearea de conexiuni cu realitatea înconjurătoare.

    Setul conține 1 planșă cu globul literelor și 12 discuri colorate în 6 culori diferite.

    Ce învață copilul în timp ce se joacă:

  - să recunoască literele mici ale alfabetului care pot fi ușor confundate (b, d, p, q, m, n);

  - să dezvolte motricitatea fină prin poziționarea discurilor pe fiecare literă;

  - să distingă culorile discurilor;

  - să sorteze discurile în funcție de culoare discriminarea vizuală;

  - să dezvolte percepția spațiala a obiectelor;

  - să se concentreze asupra unei activități;

  - să ducă la sfârșit o activitate.

     Nu lăsați copiii nesupravegheați în timpul folosirii acestor activități deoarece ele conțin obiecte mici ce pot fi înghițite sau inhalate. Culorile și dimensiunile materialelor pot diferi în funcție de provideri.

edu114

Fisa tehnica

Alfabet
Fonetica, limbaj, Litere, Vocabular, Vocale
Anotimp
Iarna
Capacitate
Concentrare, Coordonare mana-ochi, Discriminare vizuala, Recunoastere culori, Rezolvare de probleme, Sortare
Culori
Curcubeu
Materiale
Carton, discuri
Dezvoltare
Creativitate, Memorie, Motricitate fina, Perceptie spatiala
Simtul
vazului, tactil
Varsta
3 - 6 ani
Vremea
Zapada

13 alte produse in aceeasi categorie: