Globul cu litere

12,00 RON
cu TVA

Activitatea "Globul cu litere" foloseste o codificare senzorial vizuala a fiecarei litere buclucase (b, d, p, q, m, n). Fiecarei litere ii este asociat un disc de o anumita culoare a curcubelui iar micii detectivi vor cauta in globul de sticla litera respectiva si o vor acoperi cu discul colorat conform codificarii. 

Cantitate

Dornici de descoperire, micii detectivi ai alfabetului vor dori sa fie cat mai independenti in activitatile lor pe masura ce se apropie de varsta scolara. De la cititul cu parintii, vor trece la cititul in stilul propriu (adica inventatul de povesti pe baza imaginilor din carti) si apoi la deslusirea alfabetului cu litere mari. Totul pare o joaca, pana cand, intr-o buna zi, piticul va intreaba despre literele mici. Si de aici ajungem la marea distractie a literelor amestecate si cuvintelor inventate care hranite de imaginatia zburdalnica. Folosind activitati senzorile si motrice putem face lumina in lumea literelor mici care par altceva decat sunt.

    Activitatea "Globul cu litere" foloseste o codificare senzorial vizuala a fiecarei litere buclucase (b, d, p, q, m, n). Fiecarei litere ii este asociat un disc de o anumita culoare a curcubelui iar micii detectivi vor cauta in globul de sticla litera respectiva si o vor acoperi cu discul colorat conform codificarii. Activitatea presupune, printre altele, folosirea discriminarii vizuale in deoasebirea literelor si a culorilor si antrenarea motricitatii fine prin folosirea discurilor colorate. 

    O alta modalitate de joaca este sa rugati piticul sa aduca obiecte din mediul in care se afla ale caror denumire incepe cu acea litera aleasa. Astfel de asocieri cu obiecte sau animale ajuta la fixarea notiunilor si crearea de conetiuni cu realitatea inconjuratoare.

    Setul contine 1 plansa cu globul literelor si 12 discuri colorate in 6 culori diferite.

    Ce invata copilul in timp ce se joaca:

  - sa recunoasca literele mici ale alfabetului care pot fi usor confundate (b, d, p, q, m, n)

  - sa dezvolte motricitatea fina prin pozitionarea discurilor pe fiecare litera;

  - sa distinga culorile discurilor;

  - sa sorteze discurile in functie de culoare discriminarea vizuala;

  - sa dezvolte perceptia spatiala a obiectelor;

  - sa se concentreze asupra unei activitati;

  - sa duca la sfarsit o activitate.

     Nu lasati copiii nesupravegheati in timpul folosirii acestor activitati deoarece ele contin obiecte mici ce pot fi inghitite sau inhalate. Culorile si dimensiunile materialelor pot diferi in functie de provideri.

edu114

Fisa tehnica

Alfabet
Fonetica, limbaj, Litere, Vocabular, Vocale
Anotimp
Iarna
Capacitate
Concentrare, Coordonare mana-ochi, Discriminare vizuala, Recunoastere culori, Rezolvare de probleme, Sortare
Culori
Curcubeu
Materiale
Carton, discuri
Dezvoltare
Creativitate, Memorie, Motricitate fina, Perceptie spatiala
Simtul
vazului, tactil
Varsta
3 - 6 ani
Vremea
Zapada

7 alte produse in aceeasi categorie: