Geoplan Toamna
Geoplanul din prezenta activitate are pe suprafața sa 25 de pini de care se pot agăța elastice de cauciuc pentru a forma diverse unghiuri în plan și a stimula percepția spațială pentru o mai bună înțelegere a geometriei și a încuraja rezolvarea de probleme. Pentru a înțelege mai bine conceptul de geoplan și a da startul distracției, setul conține 12 carduri cu modele potrivite anotimpului Toamna, pe care micii exploratori le pot reproduce pe geoboard cu ajutorul elasticelor de cauciuc de diverse dimensiuni si culori.
Activitatea "Geoplan Toamna" se bazează pe manipulativul matematic geoboard (geoplan). Un geoplan este un manipulativ matematic folosit pentru a explora concepte de bază în geometria plană și a fost inventat de matematicianul egiptean Caleb Gattegno. Geoplanul din prezenta activitate are pe suprafața sa 25 de pini de care se pot agăța elastice de cauciuc pentru a forma diverse unghiuri în plan, a stimula percepția spațiala și a încuraja rezolvarea de probleme. Pentru piticii preșcolari însă geoplanul este un canvas pe care pot crea orice forma imaginată de ei. Pentru a înțelege mai bine conceptul de geoplan și a da startul distracției, setul conține 12 carduri cu modele potrivite anotimpului Toamna, pe care micii exploratori le pot reproduce pe geoboard cu ajutorul elasticelor de cauciuc de diverse dimensiuni și culori. Pe lângă percepția spațială si familiarizarea cu o serie de concepte geometrice de baza (unghiuri, triunghiul, pătratul, trapez, hexagon etc.), activitatea permite exersarea motricității fine prin prinderea elasticelor de cauciuc de pinii geoplanului.
Ce învață copilul în timp ce se joacă:
- să dezvolte motricitatea fină prin prinderea corecta a elasticelor de cauciuc de pinii geoplanului;
- să se familiarizeze cu concepte geometrice de baza (unghiuri, triunghiul, pătratul, trapez, hexagon etc.);
- să dezvolte vocabularul legat de simbolurile anotimpului Toamna;
- să dezvolte încrederea în sine prin controlul bun asupra mânuțelor în timpul exercițiului;
- să își folosească imaginația în a inventa propriile modele cu iz tomnatic;
- sa se concentreze asupra unei activități;
- să ducă la sfârșit o activitate.
Nu lăsați copiii nesupravegheați în timpul folosirii acestor activități deoarece ele conțin obiecte mici ce pot fi înghițite sau inhalate. Culorile și dimensiunile materialelor pot diferi în funcție de provideri.
Fisa tehnica
- Alfabet
- Litere, Fonetica
- Anotimp
- Toamna
- Capacitate
- Concentrare, Discriminare vizuala, Coordonare mana-ochi, Recunoastere culori, Rezolvare de probleme
- Materiale
- Carton, Elastice din cauciuc, Plastic
- Alimente
- Dovleac, Mar, Supa, Ceai, Fructe
- Dezvoltare
- Motricitate fina, Creativitate, Perceptie spatiala, Memorie
- Matematica
- Corespondenta 1-1, Numarare, Forme geometrice, Pattern
- Simtul
- tactil, vazului
- Varsta
- 3 - 6 ani