Polen în fagure
Edubag-ul "Polen în fagure" se leagă de folosirea pensetei în dezvoltarea motricității fine și coordonării mână-ochi, transformând piticii în albinuțe harnice care vor aduna polenul în săculețele lor și vor așeza în fiecare hexagon din fagure o bobiță mică de polen.
Activitățile legate de motricitatea fină sunt ușor de încorporat în joaca piticilor. De la tăiatul cu foarfeca până la folosirea pensetelor, se pot integra în joaca zilnică activități care să exerseze mușchii mânuțelor și să-i pregătească pentru necesitățile școlare de mai târziu. Cu cât mai distractiv și mai apropiat de realitate cu atât mai bine. Edubag-ul "Polen în fagure" se leagă de folosirea pensetei în dezvoltarea motricității fine și coordonării mână-ochi, transformând piticii în albinuțe harnice care vor aduna polenul în săculețele lor și vor așeza în fiecare hexagon din fagure o bobiță mică de polen. Penseta se prinde cu degețelele așa cum ar prinde un creion colorat sau o carioca pentru a desena. În timpul activității puteți să-i rugați pe pitici să facă zgomote de albinuță și să numere biluțele de polen. Asocierea 1-1 a pompoanelor cu hexagoanele din fagure presupune concentrare, acestea fiind obiecte mici și care se pot rostogoli în timpul folosirii.
Setul conține un fagure, 16 pompoane galbene/portocalii și o pensetă.
Ce învață copilul în timp ce se joacă:
- Numerele de la 1 la 16 folosind materiale hands-on (palpabile) - pompoanele, penseta;
- să dezvolte motricitatea fină prin prinderea corectă a pompoanelor cu ajutorul pensetei din lemn și așezarea lor pe fiecare hexagon al fagurelui;
- să dezvolte vocabularul legat de albine și rolul lor în stup;
- să dezvolte percepția spațială a obiectelor;
- să se concentreze asupra unei activități;
- să ducă la sfârșit o activitate.
Nu lăsați copiii nesupravegheați în timpul folosirii acestor activități deoarece ele conțin obiecte mici ce pot fi înghițite sau inhalate. Culorile și dimensiunile materialelor pot diferi în funcție de provideri.