Aritmetica zalelor

25,00 RON
cu TVA

     Zalele (links) sunt manipulative educaționale ce ajută în procesul de învățare pentru numărare, secvențialitate, sortare sau măsurare. Cu ajutorul zalelor am gândit o activitate în care piticii primesc o serie de carduri cu operații aritmetice și calculează, prin numărarea zalelor, valoarea ce rezultă. Pasul următor este să recunoască valoarea printre cifrele din set și să așeze cifra pe card.

SKU: edu24
Cantitate

    Zalele (links) sunt manipulative educaționale ce ajuta în procesul de învățare pentru numărare, secvențialitate, sortare sau măsurare. Cu ajutorul zalelor am gândit o activitate în care piticii primesc o serie de carduri cu operații aritmetice și calculează, prin numărarea zalelor, valoarea ce rezultă. Pasul următor este să recunoască valoarea printre cifrele din set și să așeze cifra pe card. Fiecare card este perforat în dreptul cifrelor astfel încât să se poată agăța numărul corespunzător de zale iar rezultatul calculului este reprezentat prin cifre din lemn. Exemplele de calcule sunt adaptate nivelului preșcolar și încurajează dezvoltarea motricității fine, discriminării vizuale și a concentrării.

     Setul conține 9 zale (links) de culori diferite, 12 carduri perforate cu operații aritmetice (adunare) și 10 cifre de lemn (0-9).

   Ce învață copilul în timp ce se joacă:

  - cifrele de la 0 la 9 folosind materiale hands-on (palpabile) - zalele, cifre de lemn;

  - să dezvolte motricitatea fină prin prinderea corectă a zalelor între ele și de carduri;

  - să adune prin numărare;

  - să distingă culorile zalelor;

  - să sorteze în funcție de culori folosind discriminarea vizuală;

  - să dezvolte percepția spațială a obiectelor;

  - să se concentreze asupra unei activități;

  - să ducă la sfârșit o activitate.

    Nu lăsați copiii nesupravegheați în timpul folosirii acestor activități deoarece ele conțin obiecte mici ce pot fi înghițite sau inhalate. Culorile și dimensiunile materialelor pot diferi în funcție de provideri. 

edu24

Fisa tehnica

Capacitate
Concentrare, Coordonare mana-ochi, Discriminare vizuala, Recunoastere culori, Rezolvare de probleme, Sortare
Materiale
Carton, Lemn, Zale (links)
Dezvoltare
Motricitate fina, Perceptie spatiala
Matematica
Corespondenta 1-1, Cifre, 1-9, Numarare
Varsta
3 - 6 ani

16 alte produse in aceeasi categorie: