Cloșca cu pui
Cloșca cu pui sare în ajutor când vine vorba despre matematica distractivă și îi implică pe cei 12 puiuți în descoperirea operațiilor de baza aritmetice. Activitatea presupune rostogolirea celor 2 zaruri cu cifre ce vor indica numărul de pui implicați în ecuație și a zarului cu cele două operații aritmetice (adunare și scădere). În dreptul fiecărui zar copilul așează numărul de pui corespunzător bulinelor de pe zar apoi, prin numărare, îi aduna sau îi scade.
Animalele sunt întotdeauna apropiate de copii și mai ales cele domestice. Ce mod mai distractiv de a învăța adunarea și scăderea există decât prin numărarea puișorilor de la ferma sau de la bunica din curte. Cloșca cu pui sare în ajutor când vine vorba despre matematica distractivă și îi implica pe cei 12 puiuți în descoperirea operațiilor de bază aritmetice. Activitatea presupune rostogolirea celor 2 zaruri cu cifre ce vor indica numărul de pui implicați în ecuație și a zarului cu cele două operații aritmetice. În dreptul fiecărui zar copilul așază numărul de pui corespunzător bulinelor de pe zar apoi, prin numărare, îi adună sau îi scade. Puteți să explicați adunarea și scăderea în termenii "puișorii s-au întors la cloșcă" sau "puișorii au plecat". Distracția cu puișorii și mama găina o să continue mult timp chiar dacă piticul poate nu o să fie interesat doar de operațiile aritmetice. Conținând obiecte cărora să le dea viață, setul oferă și o experiență senzorială pe lângă cea imaginativă. De asemenea explorând animalele domestice, copiii dezvoltă motricitatea fină, aplică corespondența 1-1 și dezvoltă concentrarea pe tot parcursul folosirii edubag-ului.
Setul conține 1 găină și 12 pui din fetru, 2 zaruri cu numere și 1 zar cu operațiile aritmetice (adunare și scădere).
Ce învață copilul în timp ce se joacă:
- numerele de la 1 la 12 folosind materiale hands-on (palpabile) - puii din fetru, zarurile;
- să dezvolte motricitatea fină prin prinderea corectă a puișorilor;
- să adune și să scadă folosind numărarea;
- să folosească și să-și dezvolte imaginația în crearea unor povești proprii;
- să descopere noi texturi de materiale folosind simțul tactil;
- să asocieze unor operații matematice abstracte o acțiune din viața reală;
- să dezvolte percepția spațială a obiectelor;
- să se concentreze asupra unei activități;
- să ducă la sfârșit o activitate.
Nu lăsați copiii nesupravegheați în timpul folosirii acestor activități deoarece ele conțin obiecte mici ce pot fi înghițite sau inhalate. Culorile și dimensiunile materialelor pot diferi în funcție de provideri.
Fisa tehnica
- Anotimp
- Primavara, Vara
- Capacitate
- Concentrare, Coordonare mana-ochi, Discriminare vizuala, Rezolvare de probleme
- Materiale
- Fetru, Figurine, Zaruri, Plastic
- Animale
- Domestice
- Dezvoltare
- Creativitate, Motricitate fina, Perceptie spatiala
- Matematica
- 1-12, Cifre, Corespondenta 1-1, Numarare
- Simtul
- tactil
- Varsta
- 1 - 3 ani, 3 - 6 ani